Index Vakbarát Hírportál

Oltást és orvost visz házhoz az Uber

2015. november 23., hétfő 11:21

Hamarosan az Uber szállíthatja házhoz az orvost, vagy esetleg kórházba a beteget, hiszen ez is része az utasszállítási iparágnak. A taxisok ellenségeként számon tartott vállalat múlt héten felvette az első egészségügyi tanácsadóját, John Brownsteint, aki korábban a Bostoni Gyermekkórházban dolgozott. Emellett az Uber egy pilot projektben influenzaoltást szállított megrendelőknek.

A terv az volt, hogy 36 városban összesen tízezer embert oltanak be influenza ellen az Uber nővérkéi, akik egy-egy helyszínen tíz ember kezelését vállalták. Fejenként 10 dollárba került az egészégügyi csomag, ez a vakcinán kívül egy vizespalackot, zsebkendőket, kézfertőtlenítőt, egy nyalókát és egy táskát tartalmazott.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyi oltást sikerült leszállítani, de az Uber tavalyi kísérletéről már megjelent egy tanulmány az Annals of Internal Medicine című tudományos szaklapban. Tavaly ősszel a Brownstein által alapított Epidemico nevű egészségügyi elemzőcéggel együttműködve 2050 embert oltottak be Bostonban, New Yorkban, Washingtonban és Chicagóban.

Az kezelés után kérdőívet kitöltő 486 válaszadó 70 százaléka válaszolta azt, hogy valószínűleg nem fog többé a hagyományos módon - például egy orvosi rendelőben - oltást kérni, és nagyjából 80 százalékuk mondta azt, hogy kényelmi szempontok miatt döntött úgy, hogy beoltatja magát.

Rovatok