Index Vakbarát Hírportál

30 millió Playstation 4-et adott el a Sony

2015. november 27., péntek 10:26

A Sony bejelentette, hogy novemberig több mint 30,2 millió Playstation 4 konzolt adott el a piaci bevezetés óta eltelt két év során. A japán elektronikai óriás márciusban még csak 20 milliónál járt, tehát azóta átlagosan 1,27 milliót adott el havonta. Ezzel a PS4 lett a Sony leggyorsabban fogyó játékkonzolja.

Jövő márciusig, vagyis a pénzügyi év végéig még körülbelül 7 millió konzol eladására számítanak.

Elemzők szerint a Playstation most a legnépszerűbb játékgép, és a Sony sokkal jobban teljesít, mint a fő riválisnak mondható Microsoft az Xbox One konzollal. A redmondi cég friss adatai azonban még nem ismertek. A szintén japán Nintendo kullog a toplista végén, hiszen a 2012 novemberében bemutatott Wii U-ból mostanáig csak 10,7 milliót adott el.

A Sony egyik ügyes húzása az volt, hogy az optikai adathordozó bolti eladása és az online webshop mellé kiépített még egy értékesítési csatornát, hogy a játékokat havi előfizetéssel, streamelve is elérjék a rajongók. Így nem csak a Playstation 4 termel pénzt a Sonynak a játékok eladása révén, hiszen a streamelt játékok többek között a Samsung tévéin is elérhetők.

A gyártó következő nagy dobása a jövőre megjelenő Playstation VR sisak lesz, amivel a játékosok beléphetnek a virtuális valóságba.  

Rovatok