Index Vakbarát Hírportál

Az Amazon bemutta új drónját

2015. november 30., hétfő 16:00

Az Amazon már nagyon készül arra, hogy tényleg drónokkal intézhesse a házhoz szállítást. Bár erre már csak a szabályozás miatt is várni kell minimum 2016-ig, a cég folyamatosan fejleszti a drónokat, és már reklámot is kerekített az első típus köré.

A videón látható hibrid drón függőleges emelkedésre és vízszintes repülésre is képes. A raktárban elhelyezik a belsejében a megrendelt terméket, kiemelkedik a tetőn, megkeresi a megadott címet, és 30 percen belül lerakja a csomagot a kertben. És közben végig 120 méter alatt marad, mert ezt írja elő a jelenlegi szabályozás. 

A drón 24 kilométeres távolságot képes megtenni, és a navigációs rendszere figyel arra, hogy út közben ki tudja kerülni az esetleges akadályokat. Az Amazon a videó szerint egész sor új dróntípust tervez még, amelyek a különböző környezetekben a legmegfelelőbben tudják majd teljesíteni a megrendeléseket.

Amazon Prime Air nevű szolgáltatás a cég előfizetőinek fogja drónnal kiszállítani a megrendelt termékeket Amerikában. Indulási dátum még nincs, először meg kell egyezni az FAA nevű amerikai légiszabályozó szervvel a pontos szabályokról, hogy elindulhasson a kiskereskedelmi drónkorszak.

A videót Jeremy Clarkson narrálja, aki a világ legnézettebb autós műsorának számító Top Geart vezette, amíg márciusban ki nem rúgták, mert megütötte az egyik producert.

Rovatok