Index Vakbarát Hírportál

Virtuális valóságban is használható a Samsung böngészője

2015. december 2., szerda 14:35

A Samsung megjelentetett egy új böngészőt, amelyet kifejezetten a Gear VR nevű sisakjára optimalizált. Hogy miért? Hát hogy még akkor se kelljen levenni a sisakot, ha a virtuális valóságban elmerült felhasználó rákeresne valamire Google-ben. A böngészőnek a cég a beszédes de mérsékelten felhasználóbarát Samsung Internet for Gear VR nevet adta.

A böngésző bétája már letölthető, és támogatja a 360 fokos és a 3d videók lejátszását, a hangutasításokat és a rápillantással kattintást. Ez utóbbi a Techcrunch tesztje szerint jól működik ugyan, de zavaró tud lenni, amikor egy cikk olvasása közben véletlenül megnyílnak a belinkelt cikkek is. (Bár nem biztos, hogy a cikkolvasás a VR-sisakok elsődlegesen ajánlott felhasználási módja.)

Nem a Samsung az egyetlen cég, amelyik a VR-élmény minél több területén szeretné elsőként kínálni valamilyen megoldását, hogy az ő technológiájuk válhasson iparági sztenderddé. A megújuló Nokia például épp kedden jelentette be, mennyiért fogja árulni a a VR-filmezés alapfelszerelésének szánt kamerarendszerét, az Ozót. Már csak az kéne, hogy tényleg elkezdjen elterjedni és szélesebb tömegek számára is elérhetővé válni a virtuális valóság.

Rovatok