Index Vakbarát Hírportál

Milliárdosoknak indítana közösségi oldalt egy svájci bank

2015. december 3., csütörtök 11:38

A világ leggazdagabb embereinek hozna létre közösségi oldalt a Credit Suisse. A svájci bank Eleven néven már le is védette az ötletet. Az oldal meghívásos alapon fog működni, és csak nagyon magas jövedelműek vehetnek rajta részt – írja az Ad Age alapján a Portfolio.

Az Eleven a privát árverések, befektetések, luxuscikkek, magas értékű ingatlanok területén segítené az elitet. Arról még nincs konkrét adat, hogy mekkora vagyon szükséges a csatlakozáshoz, de a cél az, hogy legalább 10 millió dolláros (2,9 milliárd forintos) vagyonú, fiatal milliomosok csatlakozzanak. Az Y-generációs milliomosok, milliárdosok, mostanában érték el azt a kort, hogy megörököljék szüleik vagyonát, vagy a saját vállalkozásuk kellően sikeres legyen, a bankok viszont nehezen érik el ezt a réteget, ugyanis 72 százalékuk saját maga intézi a befektetéseit, 41 százalék pedig semmilyen pénzügyi tanácsadóval nem működik együtt.

Bár az még nem biztos, hogy az Eleven megvalósul, de hasonló oldalak már léteznek, például a Netropolitan Club vagy a társkereső Millionaire Match.

Rovatok