Index Vakbarát Hírportál

Minden appba befészkelné magát az Uber

2015. december 3., csütörtök 12:51

A közösségi taxis Uber azzal növelné tovább a dominanciáját, hogy minden olyan appba beépülne, amelyről eszébe juthat a felhasználóknak, hogy milyen jó is lenne taxit hívni.

A cég kiadott egy SDK-t, vagyis egy olyan kódot, amelyet más fejlesztők könnyedén beépíthetnek a saját appjaikba. Ez egy virtuális gombot ad hozzá az appokhoz, amellyel közvetlenül hívható egy uberes autó, ha az appban valamilyen cím jelenik meg.

Eddig is megoldható volt az Uber bekötése más appokba, de ezzel a megoldással ez sokkal egyszerűbbé és egységesebbé válik. Így ha mondjuk épp étteremkritikát olvasunk, és megtetszik a hely, már indulhatunk is vacsorázni, vagy rögtön a programajánlóból rendelhetünk fuvart a koncerthelyszínre.

Aki hajlandó beépíteni az Uber új gombját a saját szolgáltatásába, annak a cég 5 dollárt fizet minden olyan felhasználóért, aki először használja a gombot. Az Uber egyúttal a konkurenciának is odacsap azzal, hogy kikötötték: aki az ő gombjukat beépíti, az a rivális fuvarcégeket már nem kötheti be. Persze azokat se kell félteni, a Lyft autóit például a Slack nevű, elképesztően népszerű munkahelyi csetprogramból lehet közvetlenül lefoglalni.

Rovatok