Index Vakbarát Hírportál

Biztonsági kockázatot jelent Barbie baba

2015. december 7., hétfő 17:58

A beszélő játékok lehetnek idén a karácsonyi slágerek egyike, ugyanakkor jó terepet jelenthetnek a hekkereknek is. Biztonsági szakemberek több komoly biztonsági rést is találtak a Hello Barbie játékban, amely az internetre képes kapcsolódni.

A játék lényege, hogy meghallgatja a gyerekek kérdéseit és megpróbál intelligensen válaszolni az interneten fellelhető információkból. A probléma a mobilalkalmazással van, mert ugye ezen keresztül csatlakozik a webhez. A hekkereknek sikerült átvenni az irányítást az appban és beleavatkozni a játékba.

A Mattel elismerte a hibát és azt mondták szorosan együttműködnek a szakemberekkel, hogy javítsák a problémát. A hibák többségét még novemberben vették észre a szakemberek, azóta többet ki is javítottak.

Az utóbbi időben nem ez az egyetlen olyan játék, amely biztonsági kockázatot jelenthet. Az internetre kapcsolódó játékok egyre népszerűbbek a gyerekek körében, így megoldást kell találni arra, hogy ne lehessen ezen keresztül betörni mobilokba, számítógépekre.

Ráadásul néhány napja derült ki, hogy a hongkongi játékgyártótól, a VTechtől több mint hatmillió gyerek regisztrált fiókjainak adatait lopták el. A szakemberek azt javasolják, hogy gondoljuk át, milyen szenzitív adatokat bízunk ezekre a játékokra és alkalmazásokra.

Rovatok