Index Vakbarát Hírportál

Márciusban kicsi iPhone-t mutatna be az Apple

2015. december 9., szerda 13:26

Az Apple márciusra is tervez valamilyen eseményt, a pletykák szerint ekkor mutatná be az Apple Watch második generációját és egy iPhone 6c nevű mobilt, amely jóval kisebb lenne, mint a legújabbak. A 6c a korábbi modellek hagyományait követve 4 hüvelykes lenne.

A cég már az első generációs óra piacra dobásakor javában fejlesztette a következő generációs okosóráját. A korábbi értesülések szerint a kamerát fejlesztenék, lenne benne alvási ciklusokat figyelő szenzor és egyéb egészségügyi fejlesztéseket is terveznek. Az persze nem egyértelmű, hogy ezek közül melyik kerül be a márciusban bemutatott órába.

Az iPhone 6c-ről pedig azóta pletykálnak, hogy az Apple bemutatta nagyméretű telefonjait. A 6s modell ugye 4,7 hüvelykes, a 6s Plus nevű pedig 5,5 hüvelykes, így a cégnek jelenleg nincs ennél kisebb mobilja. Persze a régebbi, 5s például még kapható, de újat nem ajánl azoknak, akik maradnának a kisebb telefonnál.

Az új mobil nagyjából félúton helyezkedik majd el az 5s és a 6s között, még az is lehet, hogy az új A9 chip lesz majd benne.

Ez már a második olyan év lenne gyors egymásutánban, amikor az Apple nem csak egy bejelentést tart, tavaly márciusban a 12 hüvelykes MacBookot mutatta be. Előtte 2012-ben tartott ilyet, akkor az első retinás iPadet mutatta be.

Rovatok