Index Vakbarát Hírportál

Ázsiában is rámozdultak az önjáró autókra

2015. december 10., csütörtök 17:01

A Samsung új részleget hoz létre, hogy saját önjáró autóikat fejlesszék ki. A csapat azonban inkább az alkatrészekre fog koncentrálni, nem feltétlenül cél egy teljes autó megalkotása. Ellentétben azzal, amit az egyik legnagyobb riválisuk, az Apple szeretne.

A Samsungnak saját országában már van egy nagy konkurense, a szintén koreai Hyundai a héten jelentette be, hogy chipeket és szenzorokat fejleszt önjáró autókhoz. A Samsung nem árulta el, pontosan mik a terveik és hol tartanak a megvalósításban.

Nem ők az egyetlen ázsiai cégóriások, amelyek belépnének az egyre több szereplőt felvonultató piacra. A kínai Baidu olyan önjáró autókat fejleszt, amelyek leginkább a tömegközlekedésben játszanak majd szerepet. A cég állítólag már teszteli az első elkészült önjáró autót, amely képes 100 km/órás sebességre. Neves szakembert sikerült megszereznie a kínai cégnek, az az Andrew Ng dolgozik nekik, aki a Google deep learning projektjeinek meghatározó embere volt.

A Baidu autói módosított BMW 3-asok. Jelenleg éppen a Pekingtől északra eső autópályákon tesztelik a kocsikat. Az autók lézerradarokkal, szenzorokkal és a Baidu térképekkel összekapcsolt kamerákkal vannak felszerelve. Az autókat egyelőre nem szeretnék magánembereknek eladni, három éven belül azonban élesben is kipróbálják a tömegközlekedésben.

Rovatok