Index Vakbarát Hírportál

Megoldódott a gémerek egyik nagy problémája

2015. december 10., csütörtök 13:49

Az egyik legrosszabb dolog, ami egy videojátékossal (ejtsd: gémerrel) történhet, ha valaki tévét akar nézni, miközben ő éppen a játék legizgalmasabb részénél tart. A Microsoft most megoldást talált a problémára.

Még novemberben kiadtak egy frissítést az Xbox One-ra, amely Windows 10 rendszert tett a konzolra. Ez a frissítés lehetővé tette a játékok streamelését. Vagyis azt a lehetőséget, hogy az Xboxról egyenesen a laptopra (asztali gépre, tabletre) lehet küldeni a játékot. Ott pedig onnan folytatható, ahol abbahagytuk.

A módszer a következő: megnyitjuk az Xbox alkalmazást a Windows 10-en, az alkalmazásban a konzolra hasonlító ikonra kattintunk (a kijelző bal oldalán) és kész is. Ezzel az Xbox One készen áll, a laptop kijelzőjén immár a konzol kijelzőjét láthatjuk. Az egész rendszer az otthoni vezetéknélküli hálózaton működik.

Mivel a számítógép csupán streameli a videót és egyszerű input jeleket küld vissza a konzolnak, egy viszonylag egyszerű géppel is meg lehet tenni ezt. A lényeg, hogy a wifi stabil legyen. Még az is megoldható, hogy a kontrollert egy usb-n rácsatlakoztassuk a laptopra és így irányítsunk akár egy másik szobából is. Az egyetlen probléma, hogy van egy kis késés a kontroller és a mozgás között, így olyan játékoknál ahol ez kiemelten fontos, nem működik a rendszer.

Rovatok