Index Vakbarát Hírportál

Nem hanyagolja el régi felhasználóit a Pebble

2015. december 10., csütörtök 13:04

Kevés cég van, amely törődik régi ügyfeleivel, az elektronikus termékeket gyártók nagy része nem, vagy csak ritkán frissíti a régi eszközös szoftvereit. Az új funkciók sokszor csak a legújabb termékekre elérhetők.

Talán ezért lehet hír, hogy a Pebble most elérhetővé tette első generációs okosórájára is a legújabb operációs rendszert. Az idén nyáron piacra dobott órának van az egyik legjobb felhaszánlói interfésze, amely kihasználja a kicsi kijelző okozta előnyöket és kiküszöböli a hátrányokat. A színes elektronikus papír kijelző idővonalba rendezi az eseményeket, így azok között lépegetve lehet haladni.

Az új operációs rendszer azonban csak az új órákra volt elérhető. Egészen mostanáig, a cég ugyanis bejelentette, hogy már a Pebble Classicra is le lehet tölteni azt.

A másik fontos változás, hogy a régi óráknál is eltörölték azt a korlátozást, hogy csak nyolc alkalmazás lehet rátölteni. Ez azért érdekes, mert a régi órák hardvere azért gyengébb, mint az új. A korlátozást anno pont azért vezették be, hogy zökkenőmentes legyen a működés, ne legyen túl sok az órán tárolt adat.

Egy dolog marad változatlan, az első generációs órák monokróm kijelzője nem lesz hirtelen színes. Elsőként az Androidot használók próbálhatják ki, mielőtt mindenki számára elérhető lesz az új operációs rendszer a régi órákon. Az iPhone-felhasználók azért kerülnek megint hátrányba, mert az Apple korlátozza, mit tehet egy fejlesztő a béta-szoftverekkel.

Rovatok