Index Vakbarát Hírportál

A Szilícium-völgyből segítenek magyar startupoknak

2015. december 11., péntek 14:56

Néhány San Franciscóban és környékén élő vállalkozó megalapította az Innomine nevű céget, amely magyarországi és európai tevékenysége után elindította amerikai működését is. Ezzel létrejött egy olyan kapocs az EU, Magyarország és a technológia fellegvárának számító Szilícium-völgy között, ami kiugrási pont lehet hazai és európai innovátoroknak, cégeknek, döntéshozóknak.

Az alapítók alapfelvetése, hogy hiába a fejlett a felsőoktatási rendszer, az uniós vállalatok nem tudják azt piacképes innovációvá alakítani. Ebben segítene a Innomine: egyrészt az európai és magyarországi cégeknek megtalálni a startupok innovációit, másrészt maguknak a startupoknak belépni a nagy nemzetközi cégek világába. A cég ügyfelei közvetlenül hozzáférhetnek az amerikai kapcsolatokhoz, módszerekhez, know-how-hoz, innovációs központokhoz.

A magyar gyökerű nemzetközi tanácsadó cég több multival, kutatási- és felsőoktatási intézménnyel, kormányzati szereplővel (Európai Bizottság), valamint technológiai cégek százaival való évtizedes együttműködés után döntött úgy, hogy elindítja Szilícium-völgybeli működését.

Rovatok