Index Vakbarát Hírportál

Ilyen, amikor a Samsungnál elszáll a fantázia

2016. január 1., péntek 15:21

A Samsungnál a Creative Lab nevű részleg feladata a valóságtól elrugaszkodottabb ötletek termelése, ezekből néha lesz megvásárolható termék, máskor eltűnnek a süllyesztőben. Most a cég a jövő heti Las Vegas-i CES-re készülve bemutatott három ilyen projektet.

Az első a TipTalk. Ez egy olyan óraszíj, amely lehetővé teszi, hogy az ujjunkat a fülünkhöz érintve közvetlenül hallhassuk az eszközből jövő hangot. Ennek több előnye is lehet:

A Samsung szerint ennek a terméknek a fejlesztését már augusztusban ki is szervezték egy különálló startupba.

A második kütyü a WELT. Ez egy okosöv, amely folyamatosan méri a viselője derékbőségét, étkezési szokásait és a megtett lépéseket is számlálja. Vagyis egy fitneszkütyüről van szó, csak éppen a cég szerint ez diszkrétebb módja az egészségkövetésnek, mert a WELT pont úgy nézne ki, mint egy hétköznapi öv, így jobban beleolvadna a ruházatba, mint mondjuk egy fitneszpánt.

A harmadik projekt a Rink nevű kontroller. Ez a Samsung Gear VR nevű VR-szemüvegéhez lenne egy kiegészítő. Részleteket erről se tudni még, de feltehetően a virtuális valóság kézi manipulálását tenné lehetővé.

Rovatok