Index Vakbarát Hírportál

Drónforradalomra készül az Intel

2016. január 5., kedd 13:42

Az Intel azt szeretné, ha ugyanazt tudná megtenni a drónok piacán, mint tették a PC-piacon. Ennek érdekében megvették a német dróngyártó céget, az Ascending Technolgiest. A cég személyes és kísérleti célra is gyárt repülő robotokat, egészen széles a palettájuk.

A felvásárlás nem véletlen, mostanában egészen nagy az érdeklődés a drónok iránt. És nem csupán a felhasználók vásárolnak szívesen repülő robotokat, hanem a nagy kereskedelmi cégek is érdekeltek a technológiában. Az Amazon és a Walmart már hónapok óta teszteli drónos csomagküldő szolgáltatásait, amelyeket a tervek szerint  idén  élesben is szeretnének kipróbálni. Nemrégiben a Google is bejelentette, hogy belépnek a drónos szállítók közé.

Az Intel pedig már régóta tapogatózik más irányokba is, a chipgyártás mellé más, új technológiákban is szeretne piacot szerezni. Ilyenek a hordozható okoseszközök, a robotok és az okosotthonos megoldások. A drónok ennek a tervnek szerves részei, ráadásul nem ez az első dróngyártó, amelyet az Intel felvásárol. Augusztusban egy hongkongi céget, a Yuneecet vett meg 60 millió dollárért. Ha már a pénzről beszélünk, a mostani megállapodás részletei nem ismertek.

Rovatok