Index Vakbarát Hírportál

Technológiai cégek segítségét várja a Fehér Ház a dzsihadisták ellen

2016. január 8., péntek 02:03

A washingtoni Fehér Ház magas rangú amerikai nemzetbiztonsági tisztségviselőket küldött a Szilícium-völgybe, hogy technológiai vállalatok segítségét kérjék az Iszlám Állam és más hasonló szélsőséges csoportok ellen.

Az AP és a Reuters hírügynökségek szerint többek között James Comey, az FBI igazgatója és Loretta Lynch igazságügyi miniszter is részt fog venni egy, a fontosabb technológiai cégek vezetőivel tartandó találkozón pénteken a kaliforniai San Jose városában.

A találkozón a két hírügynökség értesülései szerint egyebek mellett arról lesz szó, hogy

A témák között nemcsak az IS és más szélsőségesek tevékenységének korlátozása, hanem például az ellenük felszólaló és az érveiket aláásó tartalmak kiemelése, illetve a fiatalok interneten való radikalizációjával szembeni lépések megvitatása is szerepel.

Arról egyelőre nem szóltak a jelentések, hogy mely technológiai cégek vesznek részt a találkozón, bár a Twitter megerősítette, hogy képviseltetni fogja magát.

A technológiai cégekre az Egyesült Államok, Németország és más országok kormányai az utóbbi időben egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a kérdésben, miután a dzsihadisták fiatalok radikalizációjára és a merényletek – például a közelmúltbeli párizsi és San Bernardinó-i vérengzések – megszervezésére is gyakran használnak internetes közösségi szolgáltatásokat, írja az MTI.

Rovatok