Index Vakbarát Hírportál

Helikopterrel is szállít az Uber

2016. január 18., hétfő 13:01

A Deák teret és a Belvárost hétfő reggelre megbénító, előre nem bejelentett taxisblokád fényében akkor is tökéletes az időzítése az Uber bejelentésének, ha egyébként nyilvánvaló, hogy annak nincs közvetlen köze a népszerűségi listán nem túl jól teljesítő (lásd a szavazás állását ebben a cikkben)  taxisok akciójához. A városi személyfuvarozást világszerte forradalmasító cég most jelentette be, hogy térben szeretne terjeszkedni a jövőben, és megpróbálkozik a helikopteres üzletág bevezetésével.

A helikopteres taxizás uberezés pilot projektje ezen a héten indul Utahban, a Sundance fesztiválhoz kapcsolódva – hogy aztán hosszú távon lesz-e belőle bármi, majd meglátjuk. Az árakról egyelőre semmi infó, a thenextweb beszámolója szerint legfeljebb az lehet irányadó, hogy az Uber korábbi helis kísérletezéseinél több száz és több ezer dollár között voltak a fuvardíjak.

Most az Airbusszal kötöttek együttműködési megállapodást, H125 és H130 helikopterekkel furikáznak majd a sivatagi fesztiválhelyszín és a szokásos értelemben vett civilizáció között.

Kísérleti projektről van szó, meglátjuk mi lesz belőle – de izgalmas a dolog

– mondta Tom Enders Airbus vezérigazgató a légitaxiról vasárnap a DLD-konferencián.

Az amerikai piacon már van egyébként hasonló konstrukció: a Blade appja Manhattan és Miami környékén nyújt hasonló helikopteres alternatívát a szárazföldi közlekedéssel szemben. Malév már nincs, az meg még megválaszolatlan kérdés, hogy hány taxit kellene egymásra állítani, hogy itt is hatékonyan képviseljék a korporatív érdekeiket.

Rovatok