Index Vakbarát Hírportál

Egymilliárd dollárt ad felhőszolgáltatásokra a Microsoft

2016. január 20., szerda 08:45

A Microsoft úgy döntött, hogy a következő három év alatt összesen egymilliárd dollárnyi adományt ad nonprofit szervezeteknek, akik felhőszolgáltatásokban érdekeltek. A cél, hogy megoldják a legégetőbb problémákat.

Az adomány legnagyobb része ingyenessé tesz szolgáltatásokat a nonprofit szervezeteknek. Ilyen lesz az Azure (ez tulajdonképpen a Microsoft adatközpontjaiban üzemeltetett, globális, internetes felhő-szolgáltatási platform), az Office 365 és más szolgáltatások. Más részük egyetemeknek ad ingyenes hozzáférést például az Azure-hoz. A fejlődő országoknak is lesznek különféle programok.

Satya Nadella vezérigazgató a davosi világgazdasági fórumon fogja bejelenteni az adományt. Nadella ezzel a Microsoft termékeit tenné népszerűbbé és a felhőszolgáltatását is kiterjesztené. Szükség is van erre, hiszen egyre nagyobb a konkurencia ezen a piacon is.

A Microsoft felújította jótékonykodó tevékenységét a múlt hónapban Microsoft Philanthropies néven. Azt is elismerték, hogy a fizetett szoftverek egyszerűen nem működnek a világ egyes részein, nem érnek el ezzel minden felhasználót. Ezért szükségesek az adományok és hasonló jellegű befektetések.

Első körben 70 ezer nonprofit szervezetet érhetnek el az első három évben.

Rovatok