Index Vakbarát Hírportál

Lebegő fa az új hightech őrület

2016. január 26., kedd 06:47

Röpke 195 évvel a felfedezése után is milliókat lehet keresni az elektromos mágneses mező megfelelő alkalmazásával. Éppen ezt tervezi az Air Bonsai feltalálója, aki hamarosan

lebegő fák eladásából fog meggazdagodni.

A Kickstarteren futó kampány már 160 ezer dollár közelében jár, tehát már összejött az eredetileg kitűzött cél kétszerese, és még 35 nap van arra, hogy a világ összes fengshui-híve rátaláljon ezekre a csodálatos növényi kompozíciókra.

A kezdőkészlet 200 dollárba kerül, ez egy 15 centiméter átmérőjű és 6 centi magas mágneses alapot és a fölötte lebegő mohás golyót tartalmazza. Az utóbbi két centiméter magasan lebeg, és egy szivacs van benne, hogy megtartsa a vizet. A fákat az exportszabályok miatt nem tudták belevenni a készletbe, a csemeték beszerzését helyi bonsai szakértőkre kell bízni.

A drágább készlet 500 dollárba kerül, 10000 dollárért azonban már a vállalat Japánban lévő főhadiszállására is elviszik a vevőt. (Őszintén, mégis hol máshol lenne?)

Azt azért érdemes átgondolni vásárlás előtt, hogy már a bonsai is végtelen türelmet és odafigyelést igényel, és ugyanez a lebegéssel megfejelve hatványozottan igaz. Nemcsak súlykorlátozás van érvényben, hanem még arra is ügyelni kell, hogy a növény egyensúlyban maradjon. Valószínűleg a konnektorra kötött talpat sem érdemes agyonöntözni.

Rovatok