Index Vakbarát Hírportál

Tollal működő iPad Air 3 jöhet

2016. január 28., csütörtök 09:39

Másfél év kihagyás után megint frissíti az Apple a legnépszerűbb 9,7 colos tabletjeit, és ez valószínűleg jót fog tenni az eladásoknak. A hírt kiszivárogtató 9to5 Mac úgy tudja, hogy új Watch okosórák is érkeznek (így, többes számban), és arról már mi is írtunk, hogy az Apple visszatér a gyökereihez egy kisebb méretű, csupán 4 colos iPhone 5se okostelefonnal.

Várhatóan iPad Air 3 lesz az új tablet neve, és ezzel is működik majd az Apple Pencil, magyarán képesek leszünk írni és rajzolni a kijelzőjén. Ezen kívül egy hátsó led vakut is kap a tablet, hogy jobban tudjunk fotózni, és a pletykák szerint az Apple a hangszórók minőségén is javít, hogy az új Air ebben is hasonlítson az iPad Pro modellre.

A vérfrissítésre nagy szükség volt, mert a héten kiadott pénzügyi jelentés szerint egy év alatt 25 százalékkal csökkent az eladott iPadek száma. A visszaesés persze annak is köszönhető, hogy ezek a tabletek elég jó minőségűek, sokkal strapabíróbbak és hosszabb élettartamúak, mint az okostelefonok. A három és fél éve bemutatott iPad 4-gyel még bőven jól el lehet szórakozni.

Az iPad Air 3 nemcsak a tollal működő kijelző miatt lehet érdekes. Az Apple pár hete bejelentett egy iskoláknak szánt szoftvert, amivel a tabletek többféle tanulói fiókot tudnak kezelni. Így mindig annak a beállításai és tartalmai jelennek meg, aki az órán éppen bejelentkezett a gépre. Ezzel az apró módosítással az iPadek sokkal jobban alkalmazkodnak az iskolák igényeihez.

Rovatok