Index Vakbarát Hírportál

Mobillal vehetünk fel készpénzt

2016. január 29., péntek 10:56

Több amerikai bank elkezdi bevezetni az okostelefonnal kezelhető ATM-eket, hogy ne kelljen többé műanyag kártyát használni, amikor készpénzt veszünk fel. Először a JP Morgan jelentette be a kártya nélküli automaták bevezetésével kapcsolatos terveit, majd a rivális Bank of America is előrukkolt egy hasonló projekttel.

A kártyamentes automatákat még tesztelik, a Bank of America a következő hónapokban még csak a saját alkalmazottainak teszi elérhetővé ezt az új funkciót. Az ügyfelek valamikor nyáron kezdhetnek okostelefonnal pénzt felvenni.

A kártyamentes ATM pont úgy működik majd, mint amikor mobillal fizetünk a bolti kasszánál. Ez azt is jelenti, hogy az új ATM-ek is elfogadják majd azokat kártyákat, amelyek érintéssel működnek.

A bankok azért vágtak bele az ATM fejlesztésébe, mert egyre több ügyfelük bankol a mobilján. A bolti vásárlások során egyelőre nem túl elterjedt a mobiltárcában tárolt virtuális bankkártyák használata, telán mert viszonylag gyakran hallani kiberbiztonsági aggályokról.

Rovatok