Index Vakbarát Hírportál

Tényleg megépíti a Samsung az átlátszó kamiont

2016. február 5., péntek 14:13

Emlékeznek a Samsung átlátszó kamionjára? Tavaly nyáron dobták be a látványos ötletet, de akkor úgy tűnt, csak egy koncepcióról vagy valamilyen reklámról van szó, és nem lesz a dologból semmi kézzel fogható. Ehhez képest a cég most bejelentette, hogy pár hónapon belül kezdődnek a közúti tesztek.

Mondjuk az ötlet tényleg zseniális, és olyan magától értetődő, hogy furcsa, hogy még senki nem valósította meg. A lényeg, hogy a kamion elejére kamerákat szerelnek, a hátuljára meg egy óriási kivetítőt, így a mögötte érkező autók gyakorlatilag átlátnak rajta. Ezzel megspórolható az az életveszélyes találgatást, hogy vajon érdemes-e előzéssel próbálkozni vagy épp jön szembe valaki, hiszen a sofőr az egész utat kényelmesen belátja a kamion előtt.

Samsung Safety Truck

A Samsung a Helveticával és a Volvóval állt össze a Safety Truck, vagyis biztonsági kamion nevű projektre, és már meg is építették a prototípust. A kamion két kamerát és négy darab 46 colos, full hd felbontású OH46D óriáskijelzőt kapott. Utóbbiak csepp- és porállók, tehát elvileg az időjárás se foghat ki rajtuk.

Az átlátszó kamion tesztje néhány hónapon belül kezdődik Argentínában, és több mint egy évig fog tartani. Ha tényleg segít a balesetek megelőzésében, máshol is megjelenhet az utakon.

Rovatok