Index Vakbarát Hírportál

A Google is VR-szemüveget tervez

2016. február 9., kedd 11:12

A Google még idén piacra dobhatja a saját androidos VR headsetjét, ha hihetünk az iparági forrásoknak. A pletykák szerint az eszköz jóval fejlettebb lesz, mint a 15 dolláros Google Cardboard, amiből 2014 óta ötmilliót adtak el. A kartondobozból hajtogatott kütyüvel szemben az új eszköz már műanyag burkolatot kap, és jobb minőségű érzékelők és lencsék kerülnek bele.

A Google még nem kommentálta az értesülést. A pletykák mindenesetre azt sejtetik, hogy a kezdik komolyan venni a virtuális valóságot. A kiterjesztett valósággal foglalkozó Magic Leapet már korábban is támogatta a Google; az utolsó jelentések 3,7 milliárd dollárra becsülték az értéküket. A Google idén januárban nyitotta meg a saját VR részlegét.

Bár a Google még a kartondobozból készült virtuális szemüveget támogatja, valószínű, hogy az új fejlesztés inkább a magasabbra pozicionált headsetekkel, például a Samsung Gear VR-ral sorolható egy kategóriába. Szükségük is lesz a fejlesztésre, mert a riválisok egyre jobb, egyre fejlettebb eszközöket terveznek – néha igen drágán. A Facebook által felvásárolt Oculus Rift például 599 dollárba kerül, és ehhez még egy csúcskategóriás pécét is kell vásárolni, ha a legtöbbet akarjuk kihozni belőle.

Rovatok