Index Vakbarát Hírportál

Túlélhető a világ informatika nélkül?

2016. február 11., csütörtök 15:52

A Telekom kampányt indított, amelyben arra akarják ösztönözni a 16-18 éves tanulókat, hogy legyenek ők is informatikusok. Programjukban önkéntesek járják az iskolákat, és előadásokat tartanak többek közt arról, hogy nincs olyan területe az életnek, amiben ne lenne egy kis informatika.

A programot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón a Telekom-vezér Christopher Mattheisen tartotta meg ezt az órát, a II. kerületi Móricz Zsigmond gimnáziumban.

A távközlési cég vezetője éppen Python programnyelven tanul a Udacity weboldalán.

Ez derült ki az előadásból, és Mattheisen azt is megmagyarázta, hogy miért nem tartanak ők programozói képzéseket. Szerinte nem kell megvárni, hogy a közoktatásba is bekerüljön a kódolás, mert gyakorlatilag minden elérhető a weben, akár teljesen ingyen is (például a már említett Udacityn).

A Telekom inkább a népszerűsítésben akar részt venni, mert szerintük sokkal fontosabb, ha megváltoztassák a fiatalok gondolkodásmódját. Mattheisen elmondta, hogy bár korábban ők is főleg végzettség alapján vettek fel emberek, most már elsősorban olyan dolgozókra van szükségük, akik tudnak  adatbázist elemezni, hekkelni, digitális grafikát készíteni, vagy appokat írni. Magyarán olyan alkalmazottakat keresnek, akik értenek az informatikához.

Rovatok