Index Vakbarát Hírportál

2018-ban futhat ki a Titanic másolata

2016. február 16., kedd 07:11

Úgy volt, hogy még idén kifut a tengerre a Titanic II, az eredeti hajó működő tökéletes másolata (az eredetin 1503 ember halt meg, miután a jármű egy jégheggyel ütközött), de a legfrissebb hírek szerint erre mégis 2018-ig kell várni. Ráadásul az út eltér majd az eredeti, 1912-es, Southampton–New York-útvonaltól. 

A vállalkozás mögött álló ausztrál Clive Palmer azt nyilatkozta a Belfast Telegraph-nak az új útvonal a kínai Jiangsutól Dubajig fut majd. 

A hajón több dolog is ott lesz az eredeti funkciók közül, például törökfürdők, squashpálya, díszlépcső, úszómedencék, első, másod- és harmadosztályú jegyek. A modern biztonsági előírások miatt viszont a hajótestet hegesztik, nem pedig szegecselik, és körülbelül négy méterrel szélesebb lesz. Meg lesz rajta elég mentőcsónak.

A hajót felszerelik műholdas követéssel, digitális navigációval, és modern evakuációs tervet is kap. A jegyek árát egyelőre nem hozták nyilvánossága, de állítólag 1 millió dollár körül lesz majd egyetlen darab. A 40 ezer tonnás, 840 kabinos és szobás hajón 2400 utas és 900 fős személyzet fér majd el.

Rovatok