Index Vakbarát Hírportál

Virtuális valósággá vált a bikinikatalógus

2016. február 16., kedd 16:30

A Sports Illustrated idei bikinikatalógusa több szempontból is különleges. Egyrészt vannak benne hétköznapi testalkatú nők, akiket plus size modelleknek hívnak, másrészt van benne Palvin Barbara, harmadrészt – és ez az, ami miatt a techrovat hasábjaira is bekerült a dolog – a kiadó virtuálisvalóság-alkalmazásban és 3d panoráma videóban is megmutatja a fürdőruhákat.

A Youtube-ra is feltöltött videón modellek modellkednek, de szenzációs újítás, hogy a néző nincs arra kényszerítve, hogy az idei fürdőruhadivatot nézze, körbekukkolhat a fotózásnak helyt adó tengerparton, medence szélén vagy lakásban is. Az Androidra és iOS-re is elérhető alkalmazás a Sports Illustrated előfizetőinek ingyenes, a többieknek 1,99 dollár egy fotózás, de 4,99-ért prémium előfizetést kapunk. 

Persze azért van kritikai észrevételünk: elég furcsa VR, mikor az embernek csak arra adunk a lehetőséget, hogy zavarában fütyörészve az eget, vagy a cipője orrát bámulja, miközben kivételesen szép lányok szuggesztíven igazgatják a bikinialsójuk pántját. Mármint ha már körpanorámáról van szó, sokkal érdekesebb lenne magát az alanyt körbejárni, nem a fotó helyszínét.

Rovatok