Index Vakbarát Hírportál

Előrendelhető a Hololens

2016. február 29., hétfő 15:56

A Microsoft végre előrendelhetővé tette a kiterjesztett valóságot megjelenítő HoloLens fejpántot. Aki az Egyesült Államokban vagy Kanadában él, és hajlandó kifizeni érte 3000 dollárt (nagyjából 860 ezer forintot), az már március 30-án a fejére húzhaja a csodagépet.

Ebben a fejlesztői csomagban benne van a HoloLens, egy bluetooth klikkelő, egy törlőrongy, és néhány pót orrtámasz, ha a gyári esetleg elkopna a sok használattól. Bár maga az eszköz önállóan használható, aki programokat akar írni rá, annak szüksége van egy Windows 10-es számítógépre és a Visual Studio 2015 fejlesztői szoftverre is.

A HoloLens hardvere egy x86-os processzorból, 2 GB RAM-ból és 64 GB tárhelyből áll, 802.11ac szabványú wifin tud csatlakozni az internetre, négy kamera vizsgálja a környezetünket, plusz egy kamera feltérképezi a környezetünkben lévő objektumok távolságát, és van még egy 2 megapixeles kamera, hogy videókat és képeket tudjunk rögzíteni. Emellett van négy mikrofonja, fényérzékelői, a mozgásunkat pedig gyorsulásmérővel és giroszkóppal figyeli. Akkuról körülbelül 2-3 órán át működik.    

Szoftvereket is kapunk hozzá, például egy 3D modellező appot, Skype telefont, és 3D túrákat tehetünk a világ különböző tájain. Három játékot is tartalmaz a csomag: a RoboRaidben a szobánkat elfoglaló behatolókat kell lelőni, a Fragments című játékban a saját otthonunkban kell virtuális karakterek által elkövetett bűnügyekben nyomozni, míg a Young Conker egy platformjáték, amely felhasználja a szobánkban lévő tárgyakat is.  

Rovatok