Index Vakbarát Hírportál

Ennyi volt a Polaroidnak

2016. március 2., szerda 19:07 | aznap frissítve

Rossz hírünk van azoknak, akik még mindig régi Polaroid kamerát használnak: az Ars Technica vette észre, hogy a Fujifilm japánul bejelentette: nem gyártanak több FP-100C típusú filmet, ami az 1960-as, hetvenes évek kameráiba való. A film kompatibilis minden 3,25×4,25 hüvelykes képet készítő kamerával.

A Fujifilm szerint évről évre nagyon csökkentek az előadások, emiatt fejezik be a gyártást. A Fast Company szerint ez lassú halált jelent majd, mert még eladják a felhalmozott készleteket is. A rajongók szerencséjére az Impossible Project nevű (azóta céggé alakult) kezdeményezés még mindig gyárt filmet a Polaroid SX-70-hez – viszont ez nem pack filmmel működik: A hírhez hozzátartozik, hogy az úgynevezett packfilmek gyártása áll le, az instant filmek gyártása (amely az itthon jobban ismert típusokba passzol), nem áll le. Sőt, az Impossible is gyárt 600 és Image/Spectra, valamint nagy formátumú instant nyersanyagot is.

A rajongókat azért nem érte teljesen váratlanul a döntés, a Fujifilm lassanként egyre több fekete-fehér filmjének gyártását szüntette be, most pedig a régi színeseket is elérte ez a trend.

Rovatok