Index Vakbarát Hírportál

A Nike bemutatta az önbefűző cipőt

2016. március 17., csütörtök 09:17

A Nike Innovation Summiten a cipőgyártó bemutatta a HyperAdapt 1.0 névre keresztelt önbefűző cipőt. A Vissza a jövőbe 2 sci-fijéből vett ötlettel a Nike már tavaly is eljátszadozott – Michael J. Foxot kérték fel a kedvcsináló filmhez –, de most bejelentették az új sportcipő tömeggyártását is.

Az önbefűző technikát a Nike adaptive lacing névre keresztelte, és a terveik szerint vadonatúj platform lesz a sportcipőik számára. Ez annyit jelent, hogy a jövőben piacra kerülő Jordan, Air Max és FlyKnit sportcipők egyaránt megjelenhetnek önbefűzős kiadásban.

A Nike bemutatta az önbefűző cipőt

A bejelentésen a Nike elsősorban arra koncentrált, hogy a sportolóknak milyen előnyt nyújt az új módszer: nem szeretnék, ha a kényelmetlenség elterelné a figyelmüket. A HyperAdapt már abban a pillanatban rászorul a viselője lábára, ahogy belebújt a cipőbe. Ahogy a sarok érinti a cipőtalpba ágyazott szenzort, a rendszer automatikusan rásimítja a cipőt a lábfejre. A cipő oldalán két gomb található, ezekkel lazíthatunk vagy szoríthatunk rajta, amíg kényelmes nem lesz. 

Az első HyperAdapt-modellek 2016 karácsonyán kerülhetnek a boltokba, kezdetben három színben. Árat még nem említettek, de azt igen, hogy csak Nike+ tagoknak lesz elérhető.

Rovatok