Index Vakbarát Hírportál

A tökéletes megoldás biciklitolvajok ellen

2016. március 17., csütörtök 10:19

A biciklisták többnyire strapabíró, de nagyon könnyű kerékpárokat szeretnének, és ezért hajlandók százezreket is fizetni. A belga Jeff Peeters viszont az ellenkező célt tűzte ki: meg akarta építeni minden idők legnehezebb kerékpárját. Ez olyan jól sikerült neki, hogy még a hivatalos minősítést is megkapta a Guinness Rekordok Könyvétől.

A világ legnehezebb tekerhető bringája 1895 fontot és 15,6 unciát nyom, azaz nagyjából 860 kiló. Fontos szempont, hogy a bicikli tekerhető legyen, ugyanis a rekord hitelesítéséhez legalább 100 métert kell megtenni vele. Peetersnek ez nem okozott gondot: a biciklivel nem lehet kanyarodni, de a gurulással nem volt probléma.

A 2,25 méter magas, 5 méter hosszú bringa építéséhez Peeters traktorkereket használt, a vázat fémhulladékból hegesztette. A lánc- és fogaskerékrendszer felépítése leginkább egy tandemre emlékeztet, csak sokkal extravagánsabb kivitelben, egy szuperkönnyű áttétellel. Ezek után kit érdekel, hogy nem lehet vele kanyarodni? Csak egyenes utcában kell lakni, és kész.

Rovatok