Index Vakbarát Hírportál

Tilosban parkoló urak tökéletes választása

2016. március 18., péntek 06:57

Abban valószínűleg egyetértünk, hogy a vagyon önmagában nem garantálja a stílust. Itthon is van elég ízléstelenül öltöző milliárdos, meg parkolni nem tudó luxusautós bunkó, nem beszélve azokról, akik világosbarna cipőt hordanak este 6 után. Ugyan miért választana egy vagyonos ember jó ízléssel közlekedési járművet? Mondjuk azért, mert van stílusa. Nos, akinek van stílusa és pénze, most belenyúlhat a tutiba: az Ebayen árulnak egy második világháborús M4 Sherman tankot, tökéletes, felújított állapotban.

De miért vennék én egy tankot? – kérdezheti bárki, aki nem olyan szerencsés, hogy Aphex Twinnek szülessen. Például a zavartalan parkolásért – lehetne válaszolni. Egy M4 Shermannel ott állunk meg, ahol nekünk tetszik; belénk koccanhat a kispolszki, villogtathat a rendőr, és festegethetnek rokiparkolós jelzéseket doszt: ha a Sherman megáll, akkor meg van állva. A lövegtorony forgatásával a dudáló prolikat is könnyűszerrel elhallgattathatjuk.

M4A2E8

Sajnos a Madeline névre keresztelt tank demilitarizált példány; mind a 76 milliméteres fedélzeti gépágyú, mind az .50-es kaliberű géppuska, mind a .30-as kaliberű gépfegyver megtalálható a gépen, de hatástalanítva vannak. De ezt leszámítva minden újszerű rajta: még az autentikus fogantyúk, illetve a „Ne indítsa a tankot bekapcsolt rádióval!” feliratok is megvannak.

A Sherman aukciója március 23-ig tart az Ebayen, de az igazán gazdag, igazán stílusos, igazán türelmetlen felhasználók már most is lecsaphatják a 200 000 dollárnál járó licitet, és 550 000 dollárért azonnal elvihetik. A Sherman kulcsrakész, vezethető állapotban van, legfeljebb az jelenthet gondot, hogy eljuttassák Texasból Magyarországra. De ilyen apróságokon úgysem akad fenn az, aki tankot akar venni, mert nyilván van neki egy olyan prekoncepciója, hogy tankkal úgyse fog soha semmin fennakadni, értik, ugye.

Rovatok