Index Vakbarát Hírportál

127 322 579 999 999 forintot költött a nép az Alibabán tavaly

2016. március 21., hétfő 13:48

A kínai online kiskereskedelmi óriás, az Alibaba bejelentette, hogy 462 milliárd dollárért adtak el termékeket a különböző oldalain. Ez háromszor annyi, mint amennyi 2012-ben, és kétszer annyi, amennyit 2013-ban adtak el.

Az Alibaba több online kereskedelmi oldalt működtet, köztük olyanokat, amelyeken cégek kereskednek egymás között. De megtalálhatjuk az eBay kínai változatát is, ahol kiskereskedők adják el termékeiket magánszemélyeknek.

Ahogy a cég vezetője fogalmaz, több tízmillió kiskereskedő találta meg az utat vásárlók százmillióihoz. És ezzel nem is túloz, a kínaiaknak is van egy napjuk, amelyet hagyományosan vásárlással töltenek, ezen idén 14,3 milliárd dollárt költöttek az Alibabán. Több mint negyvenezer kereskedő adta kedvezményesen több mint hatmillió termékén ezen a napon.

Ha így folytatják, akkor hamarosan átvehetik az első helyet a jelenleg legnagyobb Wal-Marttól. Az amerikai kiskereskedelmi cég bevétele tavaly 485 milliárd dollár volt, a 2016 februárjával záruló pénzügyi évet pedig 482 milliárd dollár bevétellel zárták. Az Alibaba nem sokkal van lemaradva, de sokkal gyorsabb a növekedése, így várható, hogy hamarosan új világelsőt jelenthetünk be.

Rovatok