Index Vakbarát Hírportál

Fulladásos halálért fizetnek a leghülyébb netezők

2016. március 30., szerda 07:09

Egy nukleáris erőműre kötött Hosszú Katinka is kevés lenne ahhoz a mesterséges kopoltyúhoz, amellyel állítólag a víz alatt ugyanúgy lélegezhetünk, mint fölötte. A fejlesztését felelős Triton nevű formáció az Indiegogo oldalán indított közösségi finanszírozási kampányt a hordozható kopoltyú kifejlesztésére, és ehhez

már 835 623 dollárt összegyűjtöttek.

Eredetileg csak 50 000 dollár begyűjtése volt a cél, de az eszköz megtetszett az internet népének, és gondolkodás nélkül felajánlották a pénzüket. Ez egyébként 234 millió forint, és a legolcsóbb műkopoltyú 300 dollárba, azaz 82 ezer forintba kerül.

Sajnos felmerült néhány tudományos kérdéslevegőtartályt, kompresszort, akkut és speciális szűrőket tartalmazó műkopoltyúval kapcsolatban.

Állítólag a Triton kopoltyú háromnegyed órán át ellátja oxigénnel a felhasználót, legfeljebb 4,6 méteres mélységben, de a fentiek alapján legfeljebb fulladásos halálra számíthat, aki egy akkora szerkezettel akar víz alatt lélegezni.

Az Indiegogo oldalán ennél jóval egyszerűbb termékek is megjelentek már, hogy utána szép csendben eltűnjenek a süllyesztőben.

Rovatok