Index Vakbarát Hírportál

Az USA 92 millió forintot fizetett egy balra-jobbra mutató nyílért

2016. április 6., szerda 16:20

Az USA kormánya rengeteg pénzt fizetett az IBM-nek egy szoftverért, ami összesen annyi tudott, hogy megjelenített egy véletlenszerűen hol balra, hol jobbra mutató nyilat. Mindezt a TSA (Transportation Security Administration), az amerikai reptereken működő légbiztonsági szervezet rendelte, hogy ezzel irányítsak az embereket a megfelelő sorokba.

Érzésre sem tűnik túl nagy dolognak egy ilyen fejlesztés, a kormány viszont 336 413 dollárt és 59 centet (92 millió forint) fizetett „mobilalkalmazás-fejlesztésért”, ebből 47 400-ba került maga az alkalmazás, a többiért valószínűleg tableteket vettek. Ráadásul az egészhez ugyanúgy kellett valaki, aki mindig rányomott a képernyőre, az egész helyzet elég komikus:

A furcsa fejlesztés napvilágra kerülése egy közadatigénylésnek köszönhető, Kevin Burke kérte ki a szerződéseket. az alkalmazást egyébként azóta tíz perc alatt lefejlesztette egy srác, megnézhető a Youtube-on:

A kikért dokumentumok alapján az is kiderül, hogy az alkalmazás egy nagyobb szerződés része volt, amit 1,4 millió dollárért kötöttek a TSA-val. Az appot ráadásul már nem is használják.

Rovatok