Index Vakbarát Hírportál

Lassan de biztosan kinyírja a Flasht a Windows 10

2016. április 8., péntek 10:33

Több jogunk lesz a Flash alapú tartalmak kezeléséhez a Windows 10 alapértelmezett böngészőjében, miután megérkezik a Windows 10 évfordulós frissítése.

Az operációs rendszer nyáron érkező frissítésében az Edge böngésző intelligens módon fogja szüneteltetni azokat az Adobe Flash alapú tartalmakat, amelyek nem az adott weboldal központi részét képezik. Ez azt jelenti, hogy a nem kulcsfontosságú animációk, például a reklámok, szünetelve jelennek meg, és csak akkor indul el a lejátszásuk, ha a felhasználó ráklikkel az adott tartalmi egységre.

A Microsoft azt állítja, hogy ez az apróság is

jelentősen csökkenti az energiafogyasztást és növeli a számítógép teljesítményét.

Természetesen a lényeges tartalmak, például az online videolejátszók és a beépített játékok, ezután is futnak. 

A Microsoftnak is az a fő célja, hogy a fejlesztők és a felhasználók is hagyják már békén a Flasht, és használjanak inkább nyílt webes szabványokat. A szoftvercég már azt is vizsgálja, hogy miként lehet teljesen megszabadulni a Flashtől, hogy az ne legyen a webes alapélmény része. 

Mint az köztudott, az Adobe alig tudja tartani a lépést a hekkerekkel, és folyamatosan foltozgatni kell a biztonsági résekkel teli Flasht, hogy a benne lévő hibákat ne tudják kihasználni a felhasználók megtámadására. 

Rovatok