Index Vakbarát Hírportál

Mobillal irányítható a zenélő asztal

2016. április 8., péntek 08:42

Képzelje el, hogy nemsokára nem hangfalakból fogja hallgatni a zenét, hanem mondjuk az éjjeliszekrényéből. Vagy a dohányzóasztalkájából. Őrültségnek hangzik és az audiofilek valószínűleg szörnyülködve felhördülnek most, de létezik ilyen.

Egy japán cég okosbútorokat gyárt. Okosbútorokat, amelyeket internethez lehet kötni, hogy valamilyen plusz funkciót lássanak el. Például zenét hallgathassunk rajtuk, vagy inkább rajtuk keresztül.

A Kamarq Holdings nevű cégben a befektetők fantáziát is láttak és összesen 3,2 millió dollárnyi tőkével támogatták az elképzelést. Ráadásul nem kis cégek, a befektetők között van a vezető japán hitelkártyacég, a Credit Saison (vagyis inkább rajta keresztül annak befektetői szárnya, a Saison Ventures).

A cég a befektetők nagy örömére be is jelentette első termékét, a Sound Tabla, Hangasztal névre keresztelt asztalt. Még előrendelni is lehet ebből, igaz egyelőre csak a Kickstarter japán megfelelőjének tartott közösségi pénzgyűjtő oldalon, a Mamuakén. A támogatók egy nappal a hivatalos megjelenés előtt kapják meg az asztalt, a hivatalos ár 80 százalékáért.

Az asztal fából készül majd, többféle csatlakozót építenek bele és mobil alkalmazással irányítható majd. Kétféle étkezőasztalt terveznek bemutatni, de lesz alacsonyabb dohányzóasztalka és éjjeli szekrény is. Színben is különbözőket terveznek, hogy mindegyik otthonhoz passzoljon.

Rovatok