Index Vakbarát Hírportál

Titkos berlini laborban készül az Apple okosautója?

2016. április 19., kedd 10:55

A Frankfurter Allgemeine Zeitung hétfői cikke megbízható forrásokra hivatkozva állítja, hogy egy titkos berlini laboratóriumban fejlesztik az Apple autóját. A jelentés szerint a projekten 15-20 fős személyzet dolgozik, ők felelnek a mérnöki munkáért, a hardver- és szoftverfejlesztésért, valamint az értékesítésért.

Az Apple Car vagy iCar néven emlegetett fejlesztést a FAZ szerint az Apple Bécsre is kiterjesztheti. Állítólag a bécsi gyártás ügyében az Apple szerződni fog a járműipari gyártóval, a Magnával.

Az Apple soha nem ismerte el, hogy elektromos autót fejlesztene, de a cég a közelmúltban több tucat autóipari szakértőt alkalmazott. A Financial Times riportja szerint az új munkatársak többek között a Fordtól és a Mercedestől érkeztek az Apple-höz. A Wall Street Journal azt írja, hogy a projekt Titan kódnéven fut a cégnél, és több száz ember dolgozhat rajta.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója 2014-ben ellátogatott a BMW központjába. A hírről a Reuters számolt be, ahogy arról is, hogy az Apple vezetői bejárták a BMW lipcsei gyárát, hogy megnézzék, hogy készül a BMW i3 elektromos autó.

A Wall Street Journal tavaly szeptemberben azt írta, hogy az Apple 2019-ben mutathatja be a saját autóját. A Szilícium-völgy más óriáscégei, köztük a Google és az Uber is kutatásokat végeznek önvezető autókkal, akárcsak más autógyártók, például a BMW, a Vokswagen és a Daimler.

Rovatok