Index Vakbarát Hírportál

Mégis jöhet az offline Netflix

2016. április 20., szerda 14:31

A Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings azt nyilatkozta, hogy a Netflix fontolóra veszi az offline filmnézés lehetőségét, pedig korábban elzárkóztak a lehetőségtől.

Amikor egy konferencián a Netflix streamelés iránti rendíthetetlen elkötelezettségéről kérdezték, Hastings azt mondta:

Nyitottan állunk a kérdéshez. Eddig a kattints-és-nézd élményre koncentráltunk, illetve a streamelés szépségére és egyszerűségére, de ahogy terjeszkedünk a világon, látjuk a hálózatok egyenetlenségét, így nyitott kérdésként kezeljük a lehetőséget.

Hastings nyitottsága mindenképpen örömteli, legfeljebb azért tűnhet furcsának, mert 2014-ben a Netflix váltig állította, hogy az offline filmezés bevezetése soha nem fog megtörténni. Az előfizetők régóta szeretnék a lehetőséget, főleg azok, akik sokat utaznak, de nem akarnak lemaradni a sorozatok újabb epizódjairól. A Netflix azonban elzárkózott a lehetőségtől.

A váltás mögött az Amazon Prime terjeszkedése állhat. A streamelhető filmek piacán ők a Netflix legnagyobb riválisai, mióta 2015-ben bevezették a szolgáltatást. A Prime viszont nemcsak a filmezés, hanem a letöltés lehetőségét is felkínálja az előfizetőknek.

Hastings nyilatkozata reménykeltő, de ez nem garancia rá, hogy csakugyan bevezetik a letöltést a Netflixen. A mondatát úgy is lehet értelmezni, hogy egyes területeken – ahol a sávszélesség túl keskeny a folyamatos streameléshez – bevezetnék a letöltést, máshol maradna minden a régiben.

Rovatok