Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft feltuningolja az Xboxot?

2016. április 21., csütörtök 06:51

Nemrég érkezett a hír, hogy a Sony állítólag már dolgozik a Playstation 4 feltuningolt újrakiadásán: az erősebb hardverrel felszerelt gép további erőforrásokat biztosítana a VR játékokhoz. A Verge azt írja, hogy a Microsoft is hasonló lépésre készülhet.

Az Xbox üzletág vezetője, Phil Spencer nemrég arról beszélt, hogy nem igazán érdekli őket egy Xbox Másfél („Xbox One and a half”); ők nagyobb előrelépésben gondolkoznak.

Ha egyszer előállunk valami hasonlóval, ahogy mondtam, azt szeretném, ha ez igazán jelentős változást hozna az embereknek – egy javított változatot.

– mondta Spencer. A jelentős változás itt jelenthet VR támogatást (ahogy a Sony esetében is), kompatibilitást a Microsoft Hololens headsetjével, illetve erősebb hardvert is.

Spencer megjegyzése arra utal, hogy a Microsoft nem követné a Sony példáját, de mások szerint nem ez a helyzet. A NeoGAF videojátékos fórum egyik felhasználója felfedezte, hogy a Microsoft több szabadalmi kérelmet nyújtott be a Federal Communications Commissionhöz; ezek arra utalnak, hogy a Microsoft egy új Xbox One vezeték nélküli csipet tesztel, és az új modellnek más a sorszáma is.

Az új Xboxról még nincsenek fotók. A Microsoft és az FCC közti megállapodás értelmében a beadványhoz kapcsolódó fotókra és más részletekre egy időszakos titoktartási megállapodás vonatkozik, ami június 25-én jár le – alig két héttel a Microsoft E3-as sajtókonferenciája után.

Rovatok