Index Vakbarát Hírportál

Több mint ezer Apple készüléket vizsgáltak volna a magyar hatóságok

2016. április 21., csütörtök 00:02

Nyilvánosságra hozta az Apple egy jelentésben, hogy hány esetben adta ki a felhasználóinak az adatait az egyes országok hatóságaik kérésére a tavalyi év második felében. Magyarországon ebben az időszakban 31 esetben keresték meg a céget a hivatalos szervek, ezekhez a megkeresésekhez 1051 készüléket társítottak, ami lehetett telefon, laptop, tablet, vagy akár asztali számítógép is. A 31 esetből 18 alkalommal adtak ki bármilyen adatot, így az esetek 58 százalékában működtek együtt a hatóságokkal. 

A Blikk cikkében nyilatkozó Petrányi-Széll András, a G Data vírusirtó szakembere elmondta, hogy az adatkérésekhez egy bírói végzéssel megerősített kérés szükséges az illetékes hatóságok részéről. Csak komoly okkal lehet ilyen adatokat igényelni. 

Az Apple-t általában azzal szokták megkeresni, hogy adjanak információkat bizonyos felhasználók regisztrációjához kötött névvel és címmel kapcsolatban, illetve az olyan iCloud tartalmakhoz akarnak hozzáférni, mint például tárolt emailek, fényképek, dokumentumok, illetve kontaktlisták.

Rovatok