Index Vakbarát Hírportál

A kínai Google is önvezető autót gyárt

2016. április 25., hétfő 10:22

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy a kínai Google-ként is emlegetett óriáscég, a Baidu is önvezető autót akar fejleszteni, de a cég a hétvégén azt is bejelentette, hogy létrehoztak a Szilícium-völgyben is egy kutatás-fejlesztési központot, ahol kifejezetten a sofőr nélküli autókon fognak dolgozni.

A Baidu önvezető autós részlegét Autonomous Driving Unitnak (ADU) hívják, az ezt vezető Jing Wang szerint az amerikai ADU-US lesz az aduász, vezető szerepet szánnak neki a projektben. Ennek megfelelően még 2016-ban szépen fel is duzzasztják az új csapatot, több mint száz mérnök és kutató fog dolgozni az autonómautó-fejlesztésen.

Nagy neveket már sikerült is találni az ambiciózus projekthez. A csapat vezető szoftvermérnöke az Liang Heng, aki a Stanford Egyetem után először a Google-nél dolgozott a cég térképének utcanézetén, aztán a Teslánál vett részt az Autopilot nevű félautomata rendszer fejlesztésében. A Baidu vezető tudósa pedig Andrew Ng, aki a Baiduhoz igazolás előtt a Google mesterséges intelligenciát kutató részlegét vezette.

Rovatok