Index Vakbarát Hírportál

Milliónyi androidos app jöhet Chrome OS-re

2016. április 25., hétfő 16:01

A Google asztali operációs rendszere, a Chromebookokon futó Chrome OS-t hiába ugyanaz a cég fejleszti, mint az Androidot, eddig a két rendszer élesen elkülönült egymástól. A Google korábban ugyan bejelentette, hogy közelíteni akarják őket egymáshoz, és tavaly néhány már elérhetővé is tettek néhány androidos appok az asztali rendszeren, még mindig lényegében két elkülönülő platformról van szó.

Ez azonban hamarosan teljesen megváltozhat. A Chrome böngészőre épülő asztali rendszer felhasználói több jelet is láttak arra, hogy hamarosan rájuk szakadhat az androidos Play alkalmazásbolt teljes kínálata, egy csapásra milliónyi új alkalmazással turbózva fel a választékot.

Egy felhasználó a Chrome OS forráskódjából hámozott ki egy üzenetet, amely a Play Store kínálatát ajánlgatta. Mások egy rendszerüzenetet láttak rövid időre felvillanni, amely azt kérdezi, hogy engedélyezik-e az androidos appok telepítését.

Korábban az is felröppent, hogy a Google egyenesen egyesítené a két rendszert, vagyis gyakorlatilag a laptopokra is adaptálná a mobilokon és tableteken futó Androidot. Ezt a cég határozottan cáfolta, de ekkor ismerték el az Android és a Chrome OS közeledését.

Rovatok