Index Vakbarát Hírportál

Meghekkelhették a Spotifyt

2016. április 26., kedd 14:20

Több száz, Spotify-fiókhoz tartozó adat szivárgott ki a pastebin.com nevű jegyzetoldalra, köztük emailek, felhasználónevek és jelszavak – írja a TechCrunch. A Spotify streaming zenei szolgáltató, a számokat csak a fizetős ügyfelek tölthetik le, a többieknél adatforgalommal jár minden egyes meghallgatás.

A kiszivárgott adatok április 23-án kerültek fel a netre, a vizsgálatok szerint az egész világon érintettek a felhasználók. Többen arról számoltak be az oldalnak, hogy olyan számok jelentek meg a lejátszási listáikban, amiket nem ők játszottak le – ez szintén megerősíti, hogy illetéktelenek fértek hozzá az adatokhoz.

A cég máshogy gondolja: „A Spotifyt nem hekkelték meg, a felhasználók adatai biztonságban vannak. Folyamatosan figyeljük a Pastebint és a hasonló oldalakat, először mindig megerősítjük, hogy valódiak-e az adatok, aztán egyből értesítjük a felhasználókat, hogy cseréljenek jelszót” – mondta a cég egyik vezetője a Cnetnek. A lapnak több felhasználó azt mondta, hogy a bejelentkezéshez használt emailcímüket is lecserélték.

A jelszavát ide kattintva cserélheti le.

Rovatok