Index Vakbarát Hírportál

A Chrysler is beszáll a Google önvezető autójába

2016. május 3., kedd 23:12

Együttműködési megállapodást kötött a Google és Fiat-Chrysler arról, hogy együtt folytatják az önvezető autókkal kapcsolatos fejlesztéseket, ezt a két cég erősítette meg a USA Todaynek. A múlt héten már megjelentek hírek arról, hogy a két cég szövetkezni készül, igaz, nem sokkal korábban még a Forddal való együttműködés lehetősége is felmerült.

A megállapodás értelmében a Fiat-Chrysler száz darab Chrysler Pacifica típusú, hibrid technológiájú kisbuszt, speciálisan átalakított kisbuszt gyárt le direkt a Google-nek az önvezető autós teszteléseikhez. Ez lesz az első alkalom, hogy a Google kénytelen lesz megosztani a műhelytitkait egy autógyártóval.

A megegyezés felgyorsítja a teszteket, mert így nem kell a Google-nek házilag átalakítania száz darab kisbuszt, hanem már készen kapják ezeket a gyártól 2017-ben. A Google korábban már elmondta, hogy nem akarnak beszállni az autóiparba, vagyis nem akarnak gyártóvá válni az önvezető technológiájuk miatt. A felgyorsított folyamat egyben azt is jelentheti, hogy a három eddigi tesztelésre használt településhez újabbak is csatlakozhatnak.

A Google és az autógyár mérnökei együtt kezdenek majd a spéci Chrysler Pacifica gyártásába a michigani és kaliforniai üzemekben. Ha elkészülnek, akkor ezek lehetnek az első hibrid minibuszok az amerikai autópiacon.

Rovatok