Index Vakbarát Hírportál

Egykezes lett a Google androidos billentyűzete

2016. május 3., kedd 17:35

Sok változást hozott az androidos Google Keyboard, persze azoknak, akik Nexust használnak, vagy feltették készülékükre a Google saját billentyűzetét. A legjobban észrevehető változás, hogy ezentúl egykezes módban is használható a billentyűzet.

Ez azt jelenti, hogy a betűk az egyik oldalra tömörödnek, hogy a nagyobb kijelzős mobilokon is kényelmes legyen egy kézzel gépelni, a legtávolabbi betűt is el lehessen érni. Az egykezes módot a billentyűzet beállításai között kell átállítani, de elérhető úgy is, hogy hosszan nyomjuk a vessző karaktert és jobbra húzzuk az ujjunkat.

Az új billentyűzet automatikusan elérhető lesz a Nexus mobilokon, amelyeket ugye a gyári Android fut. A gyártók által módosított billentyűzeteken nem lesz változás, így az LG és Samsung telefonokon minden marad a régiben.

Egy másik új funkciót is kaptak a frissítéssel a Nexus-használók. Ha túl sok idegesítő javaslatot kapnak írás közben, eltávolíthatják a szótárból azokat a szavakat, amelyek gyakran jelennek meg és soha nem használják. Így egy idő után teljesen át lehet alakítani és személyre lehet szabni a szótárat.

Rovatok