Index Vakbarát Hírportál

Ijesztő wifinév okozott káoszt a Qantas járatán

2016. május 3., kedd 16:00

Több mint két órás késéssel szállt fel a Qantas járata Ausztráliában egy wifi hotspot ijesztő neve miatt. A QF481-es járaton egy utas észrevette, hogy egy hotspotnak az a neve, hogy Mobile Detonation Device, vagyis Mobil Robbanószerkezet. Azonnal értesítette a személyzetet, de nem sikerült azonosítani a készüléket.

A személyzet értesítette a kapitányt is, aki az utasokhoz fordult. Üzenete egyszerű volt, mielőtt felszállnak, mindenképpen szeretnék beazonosítani azt a készüléket. Egy utas szerint azt mondta, hogy olyan készülék van a fedélzeten, amelyet nevét fenyegetőnek találja és addig nem indul el, míg oda nem viszik neki azt.

Egy másik utas azt nyilatkozta a helyi lapoknak, hogy a hotspot neve a repülő szórakoztató rendszerén jelent meg. A kapitány pedig azt mondta nekik, hogy valamelyik utas túl messzire ment és a hotspot neve megijeszti a repülő utasait és személyzetét.

Ezután hosszú várakozás következett, de senki nem jelentkezett. A wifi elég messzire elért, így a végül arra jutottak, hogy akár a terminálon is lehetett a vicceskedő utas.

A repülő végül elindult Melbourne-ből és gond nélkül földet ért Perthben. A biztonsági szakemberek azért engedték repülni a gépet, mert nem találtak semmi olyat, ami veszélyeztette volna a gép biztonságát. Néhány utas azonban nem vállalta az utazást és leszállt. Mivel nekik csomagjaik volt a gépen, ezeket meg kellett keresni. A késést valójában ez okozta.

Rovatok