Index Vakbarát Hírportál

A mobilozók ötöde fizet mobillal

2016. május 5., csütörtök 15:05

A közlekedés, ételrendelés és párkeresés mellett a szabadidő-szervezési folyamatát is átalakították az okos eszközök. A magyar okostelefon tulajdonosok 95 százaléka használ rendszeresen mobiltelefonos alkalmazásokat. Legtöbbjük közösségi média, kommunikációs és navigációs kategóriában, majdnem minden ötödik pedig mobilfizetésre is.

Az átlagos alkalmazás felhasználó 18 és 49 év közötti (74 százalék), városban lakik (73 százalék), középiskolai végzettsége van (49 százalék) és 200 ezer forint alatt keres (72 százalék). Információszerzésre egyértelműen az internetet választja, sok esetben a telefonja segítségével.

Így tervezi a szabadidejét is: a megnézendő filmeket például az adott mozi honlapjáról (51 százalék) vagy internetes műsorajánlókból (37 százalék) választja ki. Jelenleg még csak 3 százalékuk veszi meg a jegyet telefonon, de 71 százalék kifejezetten nyitott erre a lehetőségre, derül ki a Simple országos felméréséből.

A megkérdezettek többsége alkalmazást használ a közösségi média tevékenységéhez (71 százalék), a kommunikációra (69 százalék) és a navigációhoz is (68 százalék). Népszerűek a játékok (59 százalék) és a zene (55 százalék), illetve videó lejátszók (47 százalék). 18 százalékuk használ valamilyen mobilfizetési alkalmazást, ezeket a gyorsaságuk és az egyszerűségük miatt választják és élvezik, hogy egy modern technológiai megoldás úttörői között lehetnek. Azok között, akik elutasítják a mobilfizetés lehetőségét a legtöbben az adataik biztonságát féltik és az online fizetési megoldásokban sem bíznak.

Rovatok