Index Vakbarát Hírportál

Százmillió dolláros üzletet vesztett el a Yahoo

2016. május 5., csütörtök 12:48

A Yahoo elvesztett egy olyan üzletet, amely 15 évig évi százmillió dollár tiszta nyereséget hozott nekik. A szerződést az amerikai szolgáltatóval, az AT&T-vel kötötték még 2001-ben és most lett vége.

Az AT&T a Yahoo-nak adta a jogot, hogy hostolja a weboldalukat, néhány alkalmazást, és közben a keresőjüket is használták. Ez nagyjából százmillió dollárt hozott évente a Yahoo-nak, mert egy ilyen szolgáltatást fillérekért fenn lehet tartani.

Most azonban vége a szép időknek, az AT&T egy másik céggel, a Synacoral között szerződést, ők váltják a Yahoo-t ugyanezeknél a szolgáltatásoknál. A Synancor részvényei az egekbe szöktek a hír hallatán, a tőzsdén 90 százalékkal drágultak a papírok a zárás utáni órákban, miután nyilvánosságra hozták a megállapodást. A Yahoo részvényárfolyama nem változott.

A hír nehéz időben éri el a Yahoo-t, a cég már évek óta rossz passzban van. Nem sikerült növelnie bevételét, ráadásul elég nagy a nyomás az egyik nagyobb befektetőjük részéről, hogy adják el a fő üzletágukat. Ráadásul vevőt is keresnek, de egy ilyen üzlet elvesztése nem fogja vonzani a pénzes jelölteket.

Rovatok