Index Vakbarát Hírportál

Barátkozni minek? Ezt is megoldják a robotok!

2016. május 9., hétfő 13:53

Basszus, a Tóti!

- így kiáltott fel az összes agysejtem, amikor megláttam a TechCrunch cikkét a barátokkal kommunikáló csevegőrobotról. Merthogy múlt héten Viberen elkezdtem egyeztetni egy maximálisan CSOK-kompatibilissé vált barátommal, hogy kéne már találkozni, de a munka- és pelenkahegyek káoszában nem találtunk szabad időpontot. Aztán elfelejtettük továbbpörgetni a naptárat, és a beszélgetés majdnem úgy maradt.

Pont ez az, amit a Chatbot Club szeretne megakadályozni. A hétvégi TechCrunch Disrupt Hachathon verseny egyik projektje volt ez a csevegőrobot, amely bemagolja a kedvenc kifejezéseinket, emojinkat és matricáinkat, és megpróbál úgy tenni, mintha tényleg mi nyomkodnánk a billentyűzetet.

A demó alapján időpontot pont tudna is egyeztetni a naptárunk alapján (a cikkben van egy videó is, de nem beágyazható), de azt azért kétlem, hogy gyermeknevelési tanácsokkal, vagy a kedvenc új receptjeimmel is előrukkolna a robot a kamubeszélgetés alatt. Nyilván Vettel ütközését, és a Leicester győzelmét sem az algoritmus fogja megvitatni helyettünk. Az lenne az ideális, ha a kiforrott változat villogó piros RIADÓ felirattal üzenne nekünk, hogy a barátunknak mégiscsak szüksége van ránk, és nem elég a gépi válasz.   

Na csumi cső

A Jerseyben lakó Irene Chang egy nap alatt dobta össze a csevegőrobot prototípusát, a Cisco Spark és az IBM Watson tanuló algoritmusait használta fel. Az ötlet megvan, de a rendszer még nem túl kiforrott, úgyhogy egyelőre ne is keressük a Facebookon. Chang azonban szeretné folytatni a munkát, sőt, a szolgáltatást kiterjesztené a többi csevegőrendszerre, a WeChatre, WhatsAppra és a Kikre is.

Rovatok