Index Vakbarát Hírportál

Nem tűnt el, csak átalakult az Instagram

2016. május 12., csütörtök 10:25

Radikális dizájnváltáson megy keresztül az Instagram, teljesen megváltozik a mobilalkalmazása. Még az ikon sem marad a régi, hanem rózsaszínes-sárgás-kékes árnyalatot kap.

Az Instagram ezzel a dizájnváltással jobban reagál arra, ahogy a felhasználóinak összetétele változott az elmúlt években. Amikor az Instagram öt évvel ezelőtt elindult, az a hely volt, ahol mindenki könnyen megoszthatta fényképeit. Az elmúlt öt évben azonban megváltoztak a dolgok.

Ma az Instagram teljesen különböző érdeklődésű emberek közössége, akik mindennél több képet és videót osztanak meg, akár külső alkalmazásokat használva, mint például a Boomerang vagy Layout, magyarázta Ian Spalter, az Instagram dizájnjáért felelős vezető.

Az ikon színesedésével egyszerre az alkalmazás felhasználói felületéről eltűnnek a színek. Már nem versengenek egymással a különböző funkciók, minden egységesen fehér és fekete. Csak az értesítés maradt színes.

A változás az alkalmazás frissítésével látható, a felhasználóknál folyamatosan jelenik meg. Ha reggel felébredve nem találja a megszokott ikont, ne ijedjen meg. Keresse a szívárványos színűt.

Rovatok