Index Vakbarát Hírportál

Bevetésre kész a világ legnagyobb üdülőhajója

2016. május 19., csütörtök 13:21

Hivatalosan május 29-én avatják fel a világ legnagyobb üdülőhajóját, de a Harmony of the Seas már most pénteken megy egy próbakört az angliai Southamptonnál. Márciusban készült el, miután két évig építették Franciaországban, nagyjából 1,1 milliárd euróért, azóta további vizsgálatokon és teszteken esett át, de már szolgálatra készen áll.

A Harmony of the Seas a Royal Caribbean International nevű cég óriása. A 227 ezer bruttó regisztertonnás, 362 méteres hajó 41,9 kilométeres óránkénti végsebességre képes, és 5497 utas illetve 2100 fő személyzet fér majd el rajta. A méretekre a hajón belül is nagy hangsúlyt fektettek, az egyik látványosság például egy óriáscsúszda, amelyen a 16 emeletes hajón belül lehet 10 emeletnyit, vagyis jó harminc métert csusszanni. Mindez persze nem lesz olcsó mulatság,  jegyárak 1125 dollár (320 ezer forint) körül kezdődnek.

A fedélzeten egyébként is egész kis falu kapott helyet, amit az is erősít, hogy a hét fő területet egyszerűen csak környékeknek hívják, mint egy igazi településen. Ezek közül van olyan, ahol színház is helyet kapott; a fákkal szegélyezett Central Parkba többek között Jamie Oliver egyik étterme várja az utasokat; a Bionikus Bárban pedig robotpultosok keverik a koktélokat.

Az első évében a hajó Barcelonából indulva egyhetes mediterrán utakat tesz majd majd meg, de a bemelegítés után a szezon végén átszeli az Atlanti-óceánt, hogy aztán a floridai Port Evergladesből indulva a Karib-tengeren körözzön.

Rovatok